28 januari 2012

Tissueboxhouder + Tutorial

Allereerst wil ik beginnen met jullie te bedanken voor alle lieve berichtjes die jullie altijd bij mij achterlaten. Ik vind het altijd ontzettend leuk om te lezen.

Het project wat ik deze week heb gemaakt is een tissueboxhouder. Ik zie deze regelmatig op diverse blogs voorbijkomen en ik vind deze zo leuk dat ik dacht die moet ik ook eens maken.

Ik heb alleen een variant erop gemaakt. Deze tissuebox kan je ook nog gebruiken als je tissues op zijn. Wel net zo handig! Hieronder zal ik een tutorial plaatsen hoe je dit moet doen.
De tissueboxhouder heb ik bekleed met Pion papier. De schattige Tilda stempels komen uit de collectie "You are so special" van Magnolia. De box zelf heb ik gemaakt uit crème cardstock en versiert met doilies, kant, Doohickeys, stansen van Spellbinder, parels en vlinders. De bloemen zijn van Magnolia. Het leuke zakje met tag is van Melissa Frances.

Alle Tilda's heb ik ingekleurd met de volgende kleuren: Brushed Corduroy, Walnut Stain, Tattered Rose, Vintage Photo, Tea Dye, Aged Mahogany, Wheatered Wood, Iced Spruce, Black Soot, Milled Lavender, Peeled Paint en Frayed Burlap.

Hieronder detailfoto's van alle zijden van de tissueboxhouder:Nog een foto van de bovenzijde van de tissueboxhouder:
Tutorial

De tissuebox heb ik gekocht bij de Kruidvat. Twee kanten van de box zijn 12 cm en de andere twee kanten zijn 11 cm. De hoogte bedraagt 12 cm.

Uit crème cardstock heb ik tweemaal een strook van 26,7 cm (lengte) bij 12,4 cm (hoogte) gesneden en gerild op 1,5, 11,3 en 12,4 en daarna gevouwen.

De twee delen plak je met dubbelzijdig plakband aan elkaar op de strookjes van 1,5 cm zodat je een rechthoek met zijden van 11,3 en 12,4 cm krijgt. De zijranden kan je naar eigen keuze matten met distress inkt. Ik heb dit gedaan met de kleur Walnut Stain.

Voor de bovenkant een rechthoek van 12,4 bij 11,3 uit crème cardstock snijden. In het midden van deze rechthoek snij je met een ovale Spellbinder een gat iets kleiner dan de opening waar de tissues uitkomen. Ik heb hier nog een geschulpte Spellbinder opgeplakt waar ik de dezelfde grootte opening in heb gemaakt als in de rechthoek.

Deze beplakte rechthoek (van 12,4 bij 11,3) plak je weer boven op de gemaakte tissuebox van créme cardstock. Zorg dat de zijrandjes goed op elkaar aansluiten. Nu kan je de tissueboxhouder over de tissuebox heen schuiven en als hij leeg is kan je hem verwisselen. Nu kan je de tissueboxhouder naar keuze oppimpen.

Succes en heel veel plezier bij het maken van deze tissueboxhouder!

Ik wil iedereen bedanken voor het bezoeken van mijn blog en zou het heel erg leuk vinden als je een berichtje zou willen achterlaten.

Een heel prettig weekend!

Veel liefs,
Carla

6 opmerkingen:

 1. Hallo Carla,

  Dat ziet er mooi uit en wat heb je dat leuk gedaan.

  Groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lovely prodject as always Carla! Hugs from Greece!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Carla, I love this! I am going to make one, love yours, and all the pretty details. Thanks for the inspiration. Hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Carla ..
  love your creation! and now you have one more reader, is me !
  :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOW je tissuesbox is ook schitterend geworden, leuk werkje hè liefs Janny

  BeantwoordenVerwijderen